Brandweer schiet oververhitte KLM Boeing te hulp

On 8 August 2012

Woensdagmiddag is de brandweer van Schiphol een KLM vliegtuig te hulp geschoten nadat deze te maken kregen met oververhitte remmen. Het KLM vliegtuig was bezig met de start vanaf de Kaagbaan toen het de start afbrak vanwege een technisch probleem.

De Boeing 777-200 kwam ter hoogte van het S-platform tot stilstand waarna de brandweergroep van de post Rijk het toestel naderde om het landingsgestel te inspecteren. Tijdens de inspectie werd bij meerdere remmen een hoge temperatuur van boven de 600°C waargenomen. Met behulp van ventilatoren zijn de remmen gekoeld. In overleg werd besloten om de passagiers aan boord te laten waardoor de verzamelde bussen niet meer nodig waren. De passagiers werden door het cabinepersoneel gerustgesteld onder het genot van een hapje en een drankje.
Nadat de remmen voldoende waren afgekoeld is het vliegtuig door een trekker onder begeleiding van de brandweer rond 16:00 uur naar gate E9 gesleept. Aan de gate werden geen verdere bijzonderheden meer waargenomen waarna het sein einde VOS 1 werd afgegeven en de hulpdiensten terugkeerde naar de kazerne.

De passagiers zijn iets voor 19:00 uur met een ander toestel(PH-BQB) alsnog naar Hangzhou gevlogen.

Foto’s(1-3) : Rowin van Diest

 

Categorie VOS 1 | Taged , ,